Tehdään yhdessä

Tehdään ja lauletaan yhdessä

Yksi Suomen Naiskuoroliiton toiminnan tavoitteista on tarjota koulutusta naiskuoromusiikista ja yhdistystoiminnasta. 

Koulutusta ja miittejä ympäri vuoden

Lauletaan ja opitaan yhdessä

Jos et pääse kesäleirille tai haluat oppia lisää vuoden aikana, niin Naiskuoroliitto järjestää koulutusta ja viikonloppuleirejä eri puolilla Suomea vuoden aikana. Leireistä tiedotetaan aina liiton sivuilla: Suomen Naiskuoroliitto ja facebookissa.

Koulutusaiheina ovat esimerkiksi kuorolauluun ja esiintymiseen liittyvät teemat kuten ilmaisu ja esiintyminen, rytmiikka, sointi, kuoron dynamiikka sekä äänenkäyttö eri genreissä ja tyyleissä tai vaikka yhdistyksen toimintaan liittyvistä aiheista.

Koulutusten järjestämisessä tarvitsemme toisiamme. Jos sinä tai kuorosi on kiinnostunut emännöimään koulutusviikonloppua, olettehan asiasta yhteydessä hallitukseen. Voit myös laittaa viestiä Naiskuoroliiton facebook-sivun kautta.

Vox Feminae

Mestarimerkin suorittaneet perustivat vuonna 1988 kuoron, jossa he voisivat jatkaa hyvää harrastustaan, pitää muistissa entisen ohjelmiston (merkkilaulut) ja oppia uutta ohjelmistoa, sekä myös kuoron jossa voisi tavata laajaa ystäväpiiriä, joka oli kertynyt merkkilauluharjoitusten aikana.

Tämä kaikki: laulaminen, uudet ohjelmistot ja hyvät ystävät pitävät edelleen paikkansa. Kiinnostuitko - lue lisää ja lähde laulamaan!

Naiskuoropäivät

Naiskuoropäivät on isoin jokavuotinen Suomen Naiskuoroliiton koulutus- ja verkostoitumistapahtuma. Naiskuoropäivillä tapaat kuorosiskoja eri puolilta Suomea ja pääset kuulemaan ja laulamaan tämän päivän naiskuoromusiikkia.

Tästä linkistä  löydät tietoa missä Naiskuoropäiviä on pidetty ja minne seuraavaksi suunniteltu. 

Jokainen jäsenkuoro voi ilmoittautua yksin tai yhdessä toisten naiskuorojen kanssa järjestäjäksi seuraaville "vapaille" vuosille.

Seuraavat Naiskuoropäivät ovat Kiuruvedellä 15-17.3.2019. Omat sivut aukeavat syksyllä 2018. Yhtyelaulukilpailun säännöt on julkaistu 31.5.2018.

Naiskuoromiitit

Järjestämme myös naiskuorolaisten alueellisia miittejä eri puolilla Suomea. Miittien tarkoituksena on kehittää yhdessä liiton toimintaa, edistää naiskuorojen yhteistoimintaa sekä tutustua toisiimme. Myös miittien yhteydessä voidaan järjestää koulutusta.  

Ensimmäinen Naiskuoromiitti järjestettiin Jyväskylässä tammikuussa 2018. Paikalla ollut porukka oli innostunutta ja liiton toiminnasta kiinnostunutta. Inspiroivien keskustelujen jälkeen tuloksena oli useita liiton toimintaa kehittäviä ideoita. 

Linkin takaa voit lukea lisää miiteistä - niin menneistä kuin tulevista ja niiden vaikutuksista.

Naiskuorolaulajien kesäleiri

Perus-, taito ja mestarikellotentit ovat monen naiskorolaisen mielessä kun kesä lähestyy.

Perinteisellä Naiskuoroliiton kesäleirillä kellotenttien suorittaminen on mahdollista. Entä jos ei halua suorittaa tenttiä? Ei hätää, leirille voi tulla myös pelkästään harjoittelemaan lauluja. Kellolaulujahan lauletaan paljon yhdessä naiskuorolaisten tapaamisissa, myös leirin aikana.

Laulamisen ilo riittää syyksi ilmoittautua kesäleirille! Lisäetuina saa ystäviä, mukavaa yhdessäoloa ja mahdolliseen irrotautua arjesta itselle tärkeän harrastuksen parissa. Ja aika moni löytää leirin jälkeen rintapielestään himoitun hopeakellon...

Jos innostuit niin lue linkin takaa lisää kesäisistä leireistä. 

Louhi

Louhessa laulaminen tarkoittaa Itsensä kehittämistä ja uuden oppimista, määrätietoista, sitoutunutta harjoittelua, mielenkiintoista, haastavaa ohjelmistoa ja huikeita konserttikokemuksia ammattitaitoisen ja omistautuneen kuoronjohtajan ohjauksessa. 

Kiinnostuitko - lue lisää ja lähde laulamaan!