Jäsenkirjeet

Kaikki sähköiset jäsenkirjeet löytyvät tämän linkin takaa

Yksittäiset jäsenkirjeet löytyvät tältä sivulta alta aina otsikon linkin takaa.

Jäsenkirje 13.9.2022

KANSAINVÄLISEN SÄVELLYSKILPAILUN KONSERTTI 10.9.2022 KALLION KIRKOSSA
Suomen Naiskuoroliiton kansainvälinen sävellyskilpailu on saatu päätökseen - upeasti!

Monipuolisesti uutta suomalaista diskanttikuoromusiikkia esitelleessä päätöskonsertissa lauantaina 10.9. kantaesitettiin 10 teosta.

Tuomaristo palkitsi seitsemän hienoa teosta.

Ensimmäisen palkinnon 2 500 €
sai Niels Burgmann Emily Dickinsonin tekstiin säveltämällään teoksella We grow accustomed to the Dark. Onnea voittajalle!

Jaettu 2. palkinto 1 700 €
Finn Shields: Juurien täyttämä polku (san. Erja Tulasalo)
Mervi Kurki: To Be Free (san. Mervi Kurki)

3. palkinto 1 100 €
Teemu Tommola: Kirjeitä Franzilta (san. Franz Kafka, suom. Teemu Tommola)

Erikoispalkinto 500 €
Samuli Saarela: Julens visor (san. Luuk. 1:42, 45 ja Luuk. 1:46-55)
Kirsti Rasehorn: Small Particles (san. Kirsti Rasehorn)

Erikoispalkinto
Seija Kiiveri (nyk. Kelavirta): Perjantai - Kaksi voimaannuttavaa laulua naisäänille
1. En jaksa (san. Anna-Maija Järvi Herlevi)
2. Itseni arjesta irrotan (Maritta Niskanen)

Lisäksi kantaesityksensä saivat seuraavat teokset
Lauri Mäntysaari: Käen laulu
Janne Salmenkangas: Psalmi 57
Elina Majuri: Rakkaudesta

Lämpimät onnittelut kaikille palkittujen ja kantaesitettyjen teosten säveltäjille!
Kiitos sanoittajille puhuttelevista teksteistä!

Suuri kiitos kantaesityksistä Jyväskylän naislaulajat johtajanaan Rita Varonen, Naiskuoro Timotei ja Liittokuoro Louhi johtajanaan Anneli Julén sekä Tapiolan kuoro johtajanaan Pasi Hyökki!

Erityiskiitos myös tuomaristolle, jonka muodostivat musiikkineuvos Anneli Julén (puheenjohtaja), MuM Pasi Hyökki, kuoronjohdon professori Timo Nuoranne, diplomikuoronjohtaja Rita Varonen ja musiikkineuvos Kaija Viitasalo, sekä tuomariston sihteerille Susanna Kanteliselle.

Sydämellinen kiitos yleisölle - te teitte tunnelmasta suurenmoisen!

Kantaesitetyt teokset on julkaistu nuotteina. Niitä voi tilata toimisto@naiskuoroliitto.fi.

#sävellyskilpailu #naiskuoroliitto #lauletaanpuhtaasti


TAITOMERKKILEIRI JYVÄSKYLÄSSÄ 4.-6.11.2022

Tervetuloa Suomen Naiskuoroliiton järjestämälle taitomerkkileirille, joka järjestetään Jyväskylässä 4.-6.11.2022, (Jyväskylän NNKY, Puistotori 4, 40100 Jyväskylä).

Opettajana toimii Kirsi Äikäs Lappeenrannasta. Leirillä on tarkoitus opetella Naiskuoroliiton taitomerkkiohjelmiston lauluja, tenttitilaisuutta leirillä ei järjestetä. Nuottimateriaali on tilattavissa liiton toimistosta.

Koulutus alkaa perjantaina klo 17.00 ja päättyy sunnuntaina klo 14.00.

Kurssin hinta 200 €/hlö ja se sisältää ilmoittautumismaksun, opetuksen ja ruokailut (pe iltakahvit suolaisella, la iltapäiväkahvi ja tukeva iltapala, su iltapäiväkahvi suolaisella, majoituksen ja lauantain lounaan leiriläiset järjestävät itse.
Ilmoittautumismaksun osuus on 35 €, jonka Suomen Naiskuoroliitto laskutetaan kurssi maksun yhteydessä. Maksu käytetään kurssin järjestelyihin ja sitä ei palauteta, jos kurssi peruuntuu esim. liian vähäisen osallistujamäärän tai koronarajoitusten takia.

Jos osallistuja sairastuu ja lasku on lähetetty, leirimaksua ei palauteta. Huolehdithan, että vakuutuksesi on kunnossa tältä varalta. Osallistujien vähimmäismäärä leirin toteutumiseksi on 6 henkilöä. Kurssi laskutetaan heti ilmoittautumisen jälkeen.
Lisätietoja leiristä toimisto@naiskuoroliitto.fi. ilmoittaudu tästä

Ilmoittautuminen päättyy pe 20.10.2022.


Jäsenkirje 6.9.2022

SYYSKAMPANJA

Kaikki irtonuotit -20% syyskuun ajan, vähimmäistilaus 6 kpl/nuotti. Toimitus- ja postikulut lisätään.

https://www.naiskuoroliitto.fi/irtonuotit/

Tilaukset toimisto@naiskuoroliitto.fi

#naiskuoroliitto #naiskuorot #rakkaudestalajiin #lauletaanpuhtaasti 


KANSAINVÄLISEN SÄVELLYSKILPAILUN KONSERTTI KALLION KIRKOSSA LA 10.9.2022 KLO 18.

Tervetuloa ainutlaatuiseen konserttiin! Harvoin on mahdollisuus kuulla kymmenen uuden diskanttikuoroteoksen kantaesitykset samassa konsertissa.

Lippujen ennakkomyynti https://www.lippu.fi/artist/suomennaiskuoroliitto/ 


Jäsenkirje 2.9.2022

Aurinkoista syksyä kaikille jäsenillemme!

Lauluntäyteinen kesä on takanapäin ja uusi kuorokausi on alkamaisillaan. Lauletaan kausi ilolla ja suurella sydämellä.

Liittokokouksessa 21.5.2022 tehtiin historiallinen päätös palkata Naiskuoroliitolle työntekijä. Puheenjohtajana otan tehtävän nöyrästi vastaan ja teen parhaani ollakseni luottamuksen arvoinen. Liiton toimistolla onkin syyskuun alusta alkaen puhelinajat maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 9.00 - 14.00, p. 050 306 4393. Muunakin aikana olemme tavoitettavissa kuten ennenkin https://www.naiskuoroliitto.fi/yhteystiedot2/.

Sulasolin Laulu- ja Soittojuhlat Jyväskylässä kesäkuussa olivat ikimuistoiset. Naiskuorot ottivat paikkansa, näkyivät ja kuuluivat tapahtuman aikana. Liittokuoro Louhen upea konsertti yhdessä Liiton Miesten kanssa kruunasi kaiken. Erikoiskiitokset Jyväskylän omille naiskuoroille Vapuille ja Jyväskylän Naislaulajille suuresta urakasta "emäntäkuoroina" ja talkoolaisina. Upeasti lauloitte mm. P. J. Hannikaisen sävellyskilpailun päätöskonsertissa.

Kesäleiri Orivedellä 6.-10.7.2022 oli antoisa! Lämmin kiitos leiriläisille ja huikeille opettajillemme Anneli Julénille, Kaija Viitasalolle, Maria Autiolle ja Marita Kaakiselle. Paljon onnea uusille mestarilaulajille Kiuruveden Naislaulajien Kirsi Huttuselle, Sanna Siposelle ja Päivi Vinkalle! Erityisonnittelut Päiville 12. hopeakellosta, hän on suorittanut viidentenä naiskuoroliiton historiassa kaikki neljä stemmaa kolmesta tasosta, huikeaa!

Muistakaa, että Naiskuoroliitto on palveluksessanne, olemme täällä juuri sinua ja kuoroasi varten.

Aurinkoisin terveisin

Anne Härkönen

puheenjohtaja#naiskuoroliitto #liittokokous #naiskuorot #rakkaudestalajiin #lauletaanpuhtaasti


P U H T A A S T I
Naiskuoroliitto on jo vuosia puhunut tekijänoikeuksien puolesta. Viime syksynä Sulasol lanseerasi Lauletaan, soitetaan puhtaasti -kampanjan, johon Naiskuoroliitto sitoutui vahvasti.

Haluamme luoda hyvän harrastamisen kulttuuria: Osallistumalla olemme tekemässä tekijänoikeuksien kunnioittamisesta itsestään selvää osaa musiikin harrastamista. Kaikissa harrastuksissa maksamme ja huolehdimme tarvittavista välineistä - laulaessamme ja soittaessamme siis nuoteista ja luvista. Lisätietoa löydätte https://sulasol.fi/puhtaasti

#lauletaanpuhtaasti #soitetaanpuhtaasti #välitetäänmusiikista #tekijänoikeudet #taideontyötä #rakkaudestalajiin #kansiokuntoon #sulasol 


PERUSMERKKILEIRI IISALMESSA 23.-25.9.2022

Tervetuloa Suomen Naiskuoroliiton järjestämälle perusmerkkileirille, joka järjestetään Iisalmessa 23.-25.9.2022. Opettajana toimii Maarit Amper Kiuruvedeltä. Leirillä on tarkoitus opetella Naiskuoroliiton perusmerkkiohjelmiston lauluja, tenttitilaisuutta leirillä ei järjestetä. Nuottimateriaali on tilattavissa liiton toimistosta.

Koulutus alkaa perjantaina klo 17.00 ja päättyy sunnuntaina klo 15.00.

Kurssin hinta 200€/hlö ja se sisältää ilmoittautumismaksun, opetuksen ja ruokailut (pe päivällinen, la lounas, iltapäiväkahvi ja päivällinen, su lounas ja iltapäiväkahvi). Majoituksen leiriläiset järjestävät itse.

Ilmoittautumismaksun osuus on 35 €, jonka Suomen Naiskuoroliitto laskutetaan kurssi maksun yhteydessä. Maksu käytetään kurssin järjestelyihin ja sitä ei palauteta, jos kurssi peruuntuu esim. liian vähäisen osallistujamäärän tai koronarajoitusten takia.

Jos osallistuja sairastuu ja lasku on lähetetty, leirimaksua ei palauteta. Huolehdithan, että vakuutuksesi on kunnossa tältä varalta.

Osallistujien vähimmäismäärä leirin toteutumiseksi on 6 henkilöä.

Kurssi laskutetaan heti ilmoittautumisen jälkeen.

Ilmoittautuminen päättyy pe 16.9.2022.
Lisätietoja leiristä toimisto@naiskuoroliitto.fi.


KALENTERIIN TULEVIA TAPAHTUMIA

Taitomerkkileiri järjestetään marraskuussa. Tästä lisätietoa tulossa pian.

Sulasolin liittokokous Lappeenrannassa 12.11.2022. Kannustamme jäsenkuoroja aktiivisesti osallistumaan kokoukseen. Siellä piirretään suuntaviivoja rakkaan musiikkiharrastuksemme tulevaisuutta varten. Olemmehan kaikki myös Sulasolin jäseniä.

Seuraavat Naiskuoropäivät järjestetään Kokkolassa 24.-26.3.2023. Siellä on kuorokatselmus, jonka ilmoittautuminen alkaa 12.9.2022. Tarkkailkaa viestintäämme!

Kesän 2023 laululeiri järjestetään 5.-9.7.2023 Oriveden Kampuksella. Tästäkin tulee lisätietoa loppuvuodesta.


JÄSENMAKSULASKUT
Suomen Naiskuoroliiton Liittokokous päätti 21.5.2022 korottaa jäsenmaksua 10 eurosta 15 euroon. Olemme laskuttaneet jäsenkuoroja 5 euron korotuksesta. 


Jäsenkirje 3.6.2022

LIITTOKOKOUSKUULUMISET

Suomen Naiskuoroliiton hallituksen kokoonpanon 2022-2023 järjestäytymiskokous oli maanantaina 23.5.2022.

Liittokokouksessa 21.5.2022 valittiin uudelle kaksivuotiselle jatkokaudelle puheenjohtaja Anne Härkönen Kiuruvedeltä, hallituksen jäsenet Saara Pitkänen Raahesta ja Päivi Torkki Järvenpäästä. Uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin Susanna Kantelinen. Onnea kaikille valituille!

Hallituksessa jatkavat varapuheenjohtaja Helena Toivanen Joensuusta ja hallituksen jäsenet Marita Hakala Kokkolasta, Taina Hyvärinen Rautavaaralta ja Taru Vatanen Iisalmesta.

Taiteellisella johtajalla Anneli Julénilla on hallituksessa puhe- ja läsnäolo-oikeus. 

Lämmin kiitos hallituksen jättäneelle Anu Mantereelle, että annoit osaamisesi järjestön käyttöön. 

Naiskuoroliitto jatkaa matkaansa turvallisissa, osaavien naisten käsissä päivittäen toimintaansa 2020-luvulle!

Kiitos kaikille liittokokouksen osallistujille ja järjestäjille. Naiskuoroliiton hallitus kiittää liittokokousta luottamuksesta. ❤️ Naiskuorot ovat rautaista porukkaa!

Liittokokouksessa päätettiin jäsenmaksun korottamisesta 15 euroon. Laskutamme jäsenmaksuerotuksen (5 €/jäsen) kuoroilta elokuussa. Jäsenmäärän otamme Sulasolin 31.12.2021 jäsenlistalta.


Jäsenkirje 13.5.2022

KESÄLEIRIT

Laululeirit kesällä 2022

Nyt on aika ilmoittautua kesän laululeirille. Tervetuloa nauttimaan täydellisestä irtiotosta ja pienestä lomasta! Eli parhaasta seurasta, laulun ja oppimisen ilosta huippuopettajien johdolla, sekä täysihoidosta.

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu ja se päättyy 20.5.2022. 

Kaikkien kurssien nuottimateriaali on tilattavissa toimistosta.

#lauletaanpuhtaasti

Terv. Anne Härkönen

Kesäleirisivulle


Jäsenkirje 3.5.2022

LIITTOKOKOUS

Olettehan saaneet liittokokouskutsun? Kutsu on lähetetty FloMembersin kautta kuorojenne puheenjohtajille, sihteereille, taiteellisille johtajille sekä ryhmän pääkäyttäjille. Pidättehän tietonne ajantasalla FloMembersissä.

Suomen Naiskuoroliitto ry:n liittokokous 21.5.2022

Suomen Naiskuoroliiton jäsenyhdistykset kutsutaan liittokokoukseen lauantaina 21.5.2022 klo 12.00. Valtakirjojen tarkastus 11.00 alkaen Naistentalolla ja etäyhteydellä.

Lähikokouspaikka: Iisalmen Naistentalo, Pohjolankatu 9b, 74100 IISALMI

Etäkokous: linkki lähetetään valtakirjan palauttaneille 16.5.2022

Kokoustilan pienuuden vuoksi suosittelemme etäosallistumista.

Kokouksessa käsitellään sääntöjen 15 §:ssä määrätyt asiat. Kokousaineisto lähetetään valtakirjan palauttaneille 16.5.2022 mennessä.Kukin varsinainen jäsenyhdistys on oikeutettu valtuuttamaan liittokokoukseen yhden (1) edustajan jokaista yhdistyksensä alkavaa kymmentä, jäsenmaksunsa maksanutta toimivaa jäsentä kohti edellisen vuoden jäsenmaksusuoritusten mukaisesti. Kullakin edustajalla on yksi ääni, mutta edustaja voi valtakirjalla äänestää kaikilla yhdistyksensä äänillä. Edustajan tulee olla edustamansa jäsenyhdistyksen jäsen, kuitenkin niin että Liiton hallituksen jäsen ei voi edustaa jäsenyhdistystään.

Valtakirja palautetaan allekirjoitettuna 8.5.2022 mennessä

Sähköpostitse toimisto@naiskuoroliitto.fi

tai kirjepostina Suomen Naiskuoroliitto ry, Iisalmen Naistentalo, Pohjolankatu 9b, 74100 IISALMI

Tervetuloa liittokokoukseen!

Suomen Naiskuoroliitto ry

Hallitus


Jäsenkirje 27.4.2022

KESÄLLÄKIN SAA LAULAA...

Kevät ja sen mukanaan tuoma valo on vihdoin saapunut meillekin! Kuorokausi alkaa olla paketissa ja kevätkonsertit käsillä. Nyt viimeistään on aika huolehtia, että kesällä ei tule liian pitkää taukoa laulamiseen. On kesän laululeirien ilmoittautumisen aika! Pitkästä aikaa pääsemme kokoontumaan oikeassa leiritunnelmassa Oriveden Kampukselle. Sitä ennen nähdään Jyväskylässä Laulujuhlilla!
Lauluntäyteistä vappua!
Anne Härkönen,
puheenjohtaja


Suomen Naiskuoroliittoa tukemassa


Jäsenkirje 4.3.2022

KEVÄT JA KESÄ LAULAEN

Maailma murjoo tällä hetkellä kovalla kouralla, mutta muistetaan kaiken keskellä laulun hyvää tekevä voima. Vähintä mitä voimme tehdä itsellemme, on kokoontua yhteen ja hoitaa sieluamme laulamalla. Musiikin kautta on otettu kantaa maailman sivu ja se toimii edelleen. Samalla voimme kanavoida omia tunteitamme. Huolehditaan itsestämme ja toistamme.
Talvilomien jälkeen on aika suunnata katseet kevääseen ja kesään.
Kevään valoa ja lintujen laulua toivottaa,
Anne 

KESÄN 2022 LAULULEIRI

Suomen Naiskuoroliitto järjestää kesän laululeirin Oriveden Kampuksella 6.-10.7.2022. Luvassa on laulun ja oppimisen iloa osaavien opettajien ohjauksessa ja samanhenkisten ihmisten hyvässä seurassa.

Tervetuloa!

Tarjolla on perinteisiä merkkilaulukursseja taitavien musiikin ammattilaisten ohjauksessa. Suosittu leirikuoro järjestetään myös. Leirikuorossa opetellaan mm. Naiskuoroliiton julkaisemia uusia lauluja ja tutustutaan eri genreihin. Päätarkoituksena yhdessä laulamisen ilo huippukuoronjohtajan johdolla.

Tarkemmat aikataulut näet täältä.

  • Alkuperäiset nuotit tilataan toimisto@naiskuoroliitto.fi #laulammepuhtaasti
  • Merkkilauluohjelmistot ja -säännöt löytyvät https://www.naiskuoroliitto.fi/merkkilaulut/
  • Leirin aikana on mahdollisuus varata yksityislaulutunteja laulunopettajalta, varaukset ja lisätietoja toimisto@naiskuoroliitto.fi
  • Kurssit toteutetaan jos osallistujia on vähintään 7 hlöä/kurssi, leirikuoro 10 hlöä/kurssi.
  • Ruokailut ja majoitus sisältyvät kurssihintaan.
  • Ilmoittautumismaksu 35 € laskutetaan ilmoittautumisen jälkeen. Maksu käytetään kurssin järjestelyihin ja sitä ei palauteta, jos kurssi peruuntuu vähäisen osanottajamäärän tai AVIn rajoitusten vuoksi.
  • Loput leirimaksusta laskutetaan 14 vrk ennen leirin alkua.

kuva: www.jyvaskyla.fi
kuva: www.jyvaskyla.fi

Taitomerkkileiri 27.-29.5.2022 Jyväskylässä

Taitomerkkileiri järjestetään Jyväskylässä 27.-29.5.2022. Opettajana toimii Kirsi Äikäs Lappeenrannasta. Kurssi toteutetaan, jos osallistujia on vähintään 7 henkilöä. Kurssilla harjoitellaan Naiskuoroliiton taitomerkkiohjelmiston lauluja ja kurssin lopuksi järjestetään merkin suoritustilaisuus. Kurssin hinta on 125 €. Hintaan sisältyy ilmoittautumismaksu 35 €, joka laskutetaan heti ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittautumismaksua ei palauteta, jos osallistuja peruu osallistumisensa. Majoitus tulee järjestää itse. Kurssilla järjestetään paikan päällä ruokailumahdollisuus, jonka hinta on n. 20-30 € (ei sisälly kurssimaksuun). Ilmoittaudu tästä.

Ilmoittautuminen päättyy 8.5.2022.


Olettehan jo ilmoittautuneet Sulasolin Laulu- ja soittojuhlille?

Linkki sivuille


Kalenteriin tulevia tapahtumia

Sävellyskilpailun konsertti 10.9.2022

Naiskuoropäivät Kokkolassa 2023


Jäsenkirje 31.1.2022

SÄVELLYSKILPAILUN KONSERTTI

Sävellyskilpailun tulosten julkistaminen ja konsertti on Helsingissä Kallion kirkossa la 10.9.2022 klo 18.
Merkitse päivämäärä allakkaasi.

Tervetuloa! 

Jäsenkirje 16.1.2022

HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA!

VUODEN 2021 TOIMINTAKYSELY (SULASOL)

Tämän linkin kautta pääsette vuoden 2021 toimintalomakkeeseen. Pyydämme, että kaikki jäsenyhdistyksemme täyttäisivät tiedot viime vuoden toiminnan osalta 31.1.2022 mennessä. Kyselyssä on tälläkin kerralla kysymyksiä, joiden avulla yritämme muodostaa käsityksen siitä, miten yhä jatkuva koronapandemia on vaikuttanut jäsenyhdistystemme toimintaan. Terveisiä ja toivomuksia liiton suuntaan voitte myös lähettää lomakkeen avoimissa osuuksissa.

VUODEN 2022 JÄSENMAKSUT

Jäsenmaksut lähetetään tammi-helmikuun vaihteessa, nyt on siis viimeiset hetket käydä päivittämässä yhdistyksesi jäsenten tiedot FloMembersiin! Varmistathan myös, että yhteyshenkilöiden tiedot ovat siellä ajantasalla.

SIVIS-ASIAA

Vuoden 2021 kuluselvitykset oltava valmiina Sivisverkossa viimeistään 18.1.2022. Muistahan siis käydä tekemässä tämän, jos et ole jo ehtinyt!

Vuoden 2022 suunnitelmia voi jo lisätä Sivisverkkoon. Suunnitelmia voi tehdä 6 kk ennen koulutuksen alkamista. Muistathan käyttää vain sen verran tunteja, kuin yhdistyksellesi on myönnetty! (Koulutuksen tuki on 33 €/opetustunti ja vertaisopintoryhmän tuki on 3 €/tunti.)

MESTARIHARJOITUSLEIRI 4.-6.2.2022 IISALMESSA

Mestariharjoitusleiri järjestetään Iisalmessa 4.-6.2.2022. Leiri toteutetaan yhteistyössä Iisalmen kansalaisopiston kanssa. Opettajana toimii Marita Kaakinen Kokkolasta. Kurssi toteutetaan, jos osallistujia on vähintään 7 henkilöä.

Ilmoittaudu tästä. Ilmoittautuminen päättyy 23.1.2022.

TAITOMERKKILEIRI 27.-29.5.2022 JYVÄSKYLÄSSÄ

Taitomerkkileiri järjestetään Jyväskylässä 27.-29.5.2022.
Opettajana toimii Kirsi Äikäs Lappeenrannasta. Kurssi toteutetaan, jos osallistujia on vähintään 7 henkilöä.

Ilmoittaudu tästä. Ilmoittautuminen päättyy 8.5.2022.

KUOROKATSELMUS 2022 -> SIIRRETTY KOKKOLAAN V. 2023

Koronatilanteen vuoksi kuorokatselmus joudutaan siirtämään Kokkolan Naiskuoropäiville v. 2023. Katsemukseen ilmoittautuneisiin kuoroihin ollaan suoraan yhteydessä katselmusmaksun palauttamisen tiimoilta. 

NAISKUOROPÄIVÄT 2022 -> SIIRRETTY KOKKOLAAN V. 2023

Vuoden 2022 Naiskuoropäivät joudutaan valitettavasti siirtämään koronatilanteen vuoksi Kokkolaan v. 2023.

SÄVELLYSKILPAILU

on päättynyt. Tulokset julkaistaan syksyllä 2022. Tarkempi ajankohta ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.