Vox Feminae - kuoro

Vox Feminae - Suomen Naiskuoroliiton liittokuoro

Vox Feminae on toinen Suomen Naiskuoroliiton liittokuoroista. Se on perustettu mestarimerkin suorittaneiden laulajien toimesta Sallassa vuonna 1988. Mestarilaulajat halusivat kuoron, jossa he voisivat jatkaa hyvää harrastustaan, pitää muistissa entisen ohjelmiston (merkkilaulut) ja oppia uutta ohjelmistoa, sekä myös kuoron jossa voisi tavata laajaa ystäväpiiriä, joka oli kertynyt merkkilauluharjoitusten aikana. 

Kuoron johtoajatus tänä päivän on ylläpitää perinteikkäitä naiskuoroteoksia. Ohjelmisto on laaja, klassisesta naiskuoromusiikista uudempaan tuotantoon. Vox Feminae tarjoaakin paikan, jossa voit laulaa mm. merkkiohjelmistojen ihania lauluja, oppia uutta ja pitää yllä osaamistasi. Opittuja lauluja voit viedä omaan kuoroosi ja bonuksena saat uusia lauluystäviä ympäri Suomen. Kuorossa tärkeintä on laulun ilo! Harjoituksia ei tehdä otsa rypyssä, vaikka työskentely onkin tavoitteellista.

Ensimmäisenä kuoronjohtajana toimi dir. mus. Hilkka Siipola Turusta. Vuonna 2004 johtajiksi valittiiin dir. cant. Terttu Jauhiainen Kerimäeltä ja Raakel Solvin Kokkolasta. Syksyllä Raakel Solvinin pariksi kuoron johtoon siirtyi Maarit Amper Kiuruvedeltä.

Vox Feminae harjoittelee 2-3 kertaa vuodessa viikonloppuisin ja laulajat kokoontuvat leirille eri puolelta Suomea. Kuoro osallistuu mahdollisuuksien mukaan Naiskuoroliiton kesäkursseille ja Naiskuoropäiville. Leirin päätteeksi kuoro pitää toisinaan pienen konsertin tai yhteislauluhetken paikallisen kuoron kanssa. Vox Feminae on konsertoinut myös ulkomailla. Viimeksi se osallistui v. 2019 Dresdenissä Adventin ajan kuorotapahtumaan.

Vox Feminae ottaa innolla vastaan laulunlyömät naiskuorolaiset ikään katsomatta. Tärkein vaatimus on laulutaito: korvaa ei mikään korvaa!

Taiteelliset johtajat

Vox Feminae -kuoroa johtavat Maarit Amper Kiuruvedeltä ja Raakel Solvin Kokkolasta.

Innostuitko? Olisiko Vox Feminae sinun kuorosi? Ota yhteyttä Maaritiin, maarit.amper(at)elisanet.fi