Vox Feminae -kuoro

Vox Feminae on toinen Suomen Naiskuoroliiton liittokuoroista. Se syntyi vuonna 1988, kun Suomen Naiskuoroliiton mestarimerkin suorittaneet mestarilaulajat halusivat kuoron, jossa jatkaa lauluharrastusta, pitää merkkilaulut muistissa uutta ohjelmistoa samalla oppien ja jossa tavata merkkilauluharjoitusten aikana kertynyttä laajaa ystäväpiiriä. Ensimmäisenä kuoronjohtajana toimi dir. mus. Hilkka Siipola Turusta. Vuonna 2004 johtajiksi valittiiin dir. cant. Terttu Jauhiainen Kerimäeltä ja Raakel Solvin Kokkolasta. Maarit Amper Kiuruvedeltä on johtanut kuoroa syksystä 2022 alkaen.

Edelleenkin kuoron johtoajatuksena on pitää esillä perinteikkäitä naiskuoroteoksia. Ohjelmisto on kuitenkin laaja ja se ulottuu klassisesta naiskuoromusiikista aina uudempaan tuotantoon. Vox Feminae tarjoaakin paikan, jossa voit laulaa mm. merkkiohjelmistojen ihania lauluja, oppia uutta ja pitää yllä osaamistasi. Opittuja lauluja voit viedä omaan kuoroosi ja bonuksena saat uusia lauluystäviä ympäri Suomen. Tärkeintä on laulun ilo! Kuorossa ei harjoitella otsa rypyssä, vaikka työskentely onkin määrätietoista.

Kuoro harjoittelee kaksi - kolme kertaa vuodessa viikonloppuisin, kun laulajat kokoontuvat leireille eri puolelta Suomea. Kuoro osallistuu mahdollisuuksien mukaan Naiskuoroliiton kesäkursseille ja Naiskuorotapahtumiin. Leirien päätteeksi kuoro pitää toisinaan pienen konsertin tai yhteislauluhetken paikallisen kuoron kanssa. Vox Feminae on konsertoinut myös ulkomailla. Viimeksi se osallistui vuonna 2019 Dresdenissä Adventin ajan kuorotapahtumaan.

Vox Feminae ottaa innolla vastaan laulunlyömät naiskuorolaiset ikään katsomatta. Tärkein vaatimus on laulutaito: korvaa ei mikään korvaa!

Taiteellinen johtaja

Vox Feminae -kuoroa johtaa Maarit Amper Kiuruvedeltä.

Maarit Amper
Maarit Amper

Innostuitko? Olisiko Vox Feminae sinun kuorosi? Ota yhteyttä Maaritiin, maarit.amper(at)elisanet.fi